Trygg og skånsom bearbeiding av traumer

Tidligere tenkte vi at det måtte være familien, «systemet» eller «traume». Idag vet vi at bare Jeg-et kan være vårt referansepunkt for varig endring. Derfor må jeg-et være det sentrale punktet i terapi. Men hva er jeg-et mitt? Hvordan utvikles det? Hva hindrer jeg-utviklingen? Og hvordan påvirker psykotraume denne utviklingen? Hva er forskjellen på en sunn identitet og en destruktiv form for identifikasjon?

Jeg vil

Det har vært lite fokus på vilje de siste årene. I stedet har man for raskt og direkte rettet oppmerksomheten mot traumer, og vært opptatt av å finne og bestemme resultatene av dem i psyken. Men en bevisst beslutning er nødvendig for at det skal skje en varig og bærekraftig endring, derfor spiller viljen en sentral rolle når vi arbeider med intensjonen. Viktige spørmsål kommer da opp: Hvordan utvikles vår egen vilje ? Hva støtter og hva hindrer viljens utvikling? Hvordan påvirker traumatiske opplevelser den grunnleggende etableringen av sunn vilje? Hvordan samhandler så et sunt jeg og en sunn vilje med hverandre, og hva skjer når overlevelses-jeg-representasjonen, sammen med viljen-til-å-overleve-programmet bestemmer eller influerer adferden vår?   Mer om traumeterapi IoPT

Velkommen til:

Gratis informasjonskveld tirsdag 11. september kl. 18.00 – 21.00
Helgekurs med egen konstellasjon 22.-23. september
Grunnutdanning 16.-18. november
Sted: Schafteløkken på Frogner i Oslo.Møt han som har utviklet IoPT: Dr Franz Ruppert