Symbiose og autonomi omslag

Symbiose og autonomi


En utforskning av hva som beveger seg i det innerste av menneskets sjel, hva som gjør den frisk, hva som gjør den syk og hvordan en slik innsikt kan overføres til et effektivt psykoterapeutisk arbeid.

FRANZ RUPPERT er dr. psykolog og professor i psykologi på Universitet for anvendt vitenskap i München. I tillegg har han egen praksis som psykotraumeterapeut og holder seminar i mange land i og utenfor Europa. Dette er den fjerde boken hans som er oversatt til norsk. Hans prosjekt med å utvikle en flergenerasjonell psykotraumatologi startet i 2002, og har resultert i syv bøker på tysk. Hans terapeutiske metode Intensjonskonstellasjoner er i mellomtiden blitt en selvstendig traumeterapeutisk metode.

Boken handler kort fortalt om følgene Den viser også hva som kan gjøres av foreldre, terapeuter og hjelpeapparatet.

Dr. Franz Ruppert redegjør i denne boken grundig for hva som skjer når et barn ikke får dekket sine symbiotiske behov for kjærlighet, trygghet, å være ønsket, å få god hudkontakt, å bli sett, hørt og forstått blir forstyrret eller ikke møtt, og om hvorfor ikke alle foreldre klarer dekke disse grunnleggende og livsviktige behovene hos sine barn. Han ser på hvordan dette fører til traumatisering av egen identitet og egen fri vilje, og på hvordan skadene kan bearbeides gjennom god psykotraumeterapi.

Dr. Franz Ruppert er professor i psykologi og underviser på universitetet for anvendt forskning i München, i tillegg er han en internasjonalt etterspurt foredrags- og kursholder. Hans egenutviklede psykotraumeteori og -terapi vinner stadig større terreng over hele verden, og i Norge er det mange psykotraumeterapeuter som praktiserer hans teori og metode.

En av dem er Marta Thorsheim på Institutt for traumeterapi i Oslo, hun er psykotraumeterapeut og underviser psykotraumeterapeuter iht. dr. Franz Rupperts teori og metode i flere land, har egen praksis i Oslo og et tett samarbeid med dr. Franz Ruppert.

Symbiose og autonomi

Prof. Dr. Franz Ruppert

kr 350,-

Jeg har lest og godtar nettsidens personvernerklæring og generelle vilkår.

Relevante bøker og filmer


Alle våre bøker og filmer selges på våre kurs og arrangementer