dekstop  tablet  mobile

Godt og trygt sted, med gode mennesker


Helen, 47


Icon Sitat blue

Kraften og skjønnheten i at man kommer i kontakt med sitt jeg gjennom et «du» når et annet menneske går i resonans med ens «jeg» syns jeg er særs vakkert.

- Anna -


Tilbakemeldinger


«Etter at jeg ble kjent med traumeteorien er alt blitt så mye mer forståelig..er så spennende…skulle bare ønske dette ble obligatorisk kunnskap i alle utdanningsinstitusjoner som handler om hvordan hjelpe mennesker til et bedre og enklere liv…det er mitt inderlige ønske…
Takk Marta og team,  for det fantastiske arbeidet du gjør.
Elisabeth, leder barnevern»
Utdrag av vårt svar til Elisabeth: «….når Marta for 20 år siden startet å tilby trening og utdanninger, innså hun at tverrfaglig helhetlig kunnskap innen traumer kunne være det som gjorde arbeidsdagen lettere for alle som arbeider i team med mennesker. Etterhvert utviklet hun derfor den tverrfaglige, helthetlige traumevidereutdanningen som idag tilbys fra IoPT Norge- Institutt for Traumearbeid, og hvor alle fagprofesjoner møtes i den samme videreutdanningen, og lærer å se sine pasienter/klienter/brukere med et åpent sinn og dermed se årsakene bak deres problemer/lidelser. OG ikke minst, så lærer studentene ved Instituttet hvordan de kan støtte bearbeiding av baeknforliggende årsaker slik at symptomene blir mindre, og noen ganger, borte.»

«Jeg er barnepsykiateren som deltok på grunnutdanningen, og vil bare fortelle deg at det jeg lærte om kombinasjon av forskjellige trauma (kompleks traumatisering), og at det starter med symbiosetraumer fikk jeg direkte bruk for i min jobb med barn noen dager etter. Her er min påmelding til neste kurs…… 🙂 – Kari

«Hei, som du vet er jeg lege, og møter daglig såvel pasienter med fysiske som psykiske symptomer. Med kunnskapen jeg ikke fikk gjennom legestudiet, men hos dere, om sammenvevningen psyke/soma, hvordan vi som mennesker er biopsykososiale vesen, og hvordan Intensjonsmetoden så presist rekker inn til årsakene bak pasienters lidelse, kan jeg idag langt bedre forstå og hjelpe mine pasienter. Jeg takker dere fra dypet av mitt hjerte. Åsa»

Godt miljø for læring og egenutvikling, for å bli seg selv (Kari 41)

«Metoden man benytter i IoPT vil jeg ikke engang prøve å forklare fordi den ganske enkelt overskrider grensene for hva vi har erfaring om og kan forestille oss.Det nytter like lite som å prøve å forklare en fargeblind nyansene i en verden den opplever som ikke er fargeblind. Den som aldri har prøvd noen form for konstellasjoner har ingen mulighet for å forstå eller forestille seg hvordan den virker, det må erfares». – forsker og student IoPT

«Avskamming» ble faktisk energigivende hos dere, takk! (Else 42)

«Da sykehuset for tredje gang ville operer meg for kapatunnelsyndrom (jeg var fremdeles nummen i fingre og deler av hånden, selv etter to operasjoner) hørte jeg meg selv si «nei takk, jeg tror dette er en måten kroppen min sier nei på». Legene mistenkte at jeg snart ville bli diagnostisert med MS. Det var det som skulle til for at jeg tok meg selv på alvor, og lette etter andre metoder enn medisinsk behandling. Heldige meg, jeg kom i kontakt med konstellasjoner, og gjennom å arbeide med meg selv – steg for steg- med intensjonsmetoden, er jeg nå full av energi og har bare bitte litt prikking ytterst i en lillefinger.» – Maria

Dere så meg!! Da kunne jeg se meg selv, takk. (Nina 52)

På NRK – direkte TV har jeg sett «Hedda» av H. Ibsen. Innledningen og forestillingen er som å oppleve fruktene av alt du har gitt meg gjennom alle år. TUSEN TAKK !!

Traumaterapi som virker. (Grete, 39)

Student IoPT og forsker:

«Det som for meg skiller IoPT fra alle andre terapimetoder,  er orienteringen mot kjernen i et menneskeindivids liv som psykobiologisk enhet, manifestert i ordene «Jeg» og «vil» i intensjonssetningen. Jeg har ikke sett noen andre metoder interesse seg for disse urfunksjonene i menneskets liv og væren.»

Les tilbakemeldinger fra studenter i videreutdanningen

Sitat blue icon

Den siste forskningen presentert enkelt og oversiktlig, kombinert med eget praktisk arbeid, super pedagogikk.

- Ole, 54 -


boksitat img

Tusen takk for fin undervisningshelg


Hei Marta! Jeg sitter her på nattevakt og leser slutten på Traume, frykt og kjærlighet. Jeg har lenge gått rundt med en lykkefølelse jeg ikke helt kan forklare, og plutselig nå leser jeg i boken ordrett forklaringen som om det kom fra mitt eget indre. Det er en helt enorm opplevelse som gjør meg veldig rørt og gir en enorm bekreftelse for meg selv. Det var virkelig noe jeg trengte å dele med deg. Jeg er så takknemlig for dette studiet og det arbeidet du gjør❤️ Takk❤️

Les mer

Tilbakemelding fra Traumeterapeut i egen praksis

Hei Marta – og takk for sist!

Jeg vil komme med en tilbakemelding til deg. Først om fremst – TAKK igjen! For arbeidet du har gjort med å få dette feltet så stort i Norge, og for din utrettelige innsats for å videreutvikle, ta til deg og videreformidle det aller siste innen teorier og metoden.

Jeg tenker på hvor jeg var da jeg startet min vei på ditt Institutt.

Jeg hadde mange diagnoser, som angst, depresjon, spiseforstyrrelser, personlighetsforstyrrelser og jeg var til tider suicidal med flere selvmordforsøk bak meg. Jeg følte meg så tapt i meg selv og tilværelsen at jeg i store perioder gikk vekselvis rundt som en tinnsoldat og også rundt min egen akse i forvirring over mitt liv, og dermed mitt jeg. Hvem var jeg, og hvor skulle jeg?

Jeg visste så alt for godt hvor jeg hadde vært – offer for mye vold fra barnsben av og til lenge etter jeg startet min utdannelse på insituttet.

Du har inspirert meg til å jobbe utrettelig med meg selv. I dag er jeg klar! I dag ser jeg hvem jeg er, hvor jeg skal og jeg har integrert skyld og skam og er ressurs for de rundt meg. Både mine nære relasjoner, og også mine klienter og pasienter som kommer til meg.

Før jeg startet min vei på ditt institutt hadde jeg jobbet mye med meg selv, både med psykoterapi, og andre selvutviklingsnisjer.

Det å jobbe så praktisk som metode vi tilbyr er, og samtidig ha tilgang til de beskrivende teoriene vedrøredne traumer og tilknytning har åpnet opp for et helt nytt perspektiv for meg.

Der jeg tidligere klagde og skyldte på «alle» andre rundt meg for min elendighet og for hendelser som skjedde meg, ser jeg nå at det er kun jeg som kan endre meg, det er kun ved å ha fokus på meg og jobbe med mitt jeg og min vilje, at jeg kan bli her, få indre ro, og også den form for suksess jeg vil ha.

Hva andre gjør for seg, har ikke noe med meg å gjøre, og det tok lang tid for meg å komme dit – Nå håper jeg at jeg er her ????

Takk igjen Marta, og ha en vakker dag.
Vi sees neste uke.

barnehjerte img

Sitat icon

Tusen takk for en spennende helg, jeg hadde store forventninger og de ble innfridd; og mer til. Du Marta leder med klokskap og sikker hånd, alt ble så trygt og godt.

– Kursdeltaker –


Sitat blue icon

Takk, takk for at dere ikke bad meg tenke postivt, eller ta meg sammen.

- Kåre, 49 -


Tusen takk for at du anbefalte meg å delta begge dagene i kurshelgen!

Jeg er så takknemlig for at jeg fikk være med, og for dine faglige forklaringer.

Klart jeg har visst at bak sammentrekning av muskler ligger det en beskyttelse som har en årsak, men jeg har ikke koblet det. Så fint at du fortalte om sammenhengen sjokk-traumer og at kroppens muskler trekker seg sammen for beskyttelse, altså beskyttelsesmekanismer, det er jo helt logisk. Jeg har flere ganger hørt deg snakke om beskyttelses mekanismer, men ikke koblet det til nerver og muskler i egen kropp, nå skjønner jeg at mine nakkeproblemer har en bakgrunn, ikke bare fra skiulykken, men muskelsammentrekninger ift noen sjokk og traumer jeg har opplevd. Akkurat slik som konstellasjonen viste.

Forresten, jeg syns den nye benevnelsen resonansprosess er en svært god beskrivelse på det som skjer, å gå i resonans med, og så avspeiler det seg hva som ligger bak. Genialt, og veldig virkningsfult, tusen takk alle sammen.

Beste hilsen
Marianne (og Tor)

Dame Sky IoPT Toppbildepx Dame Sky IoPT Toppbildepx

Tusen takk for en fantastisk flott helg!

Det å sitte i en gruppe på rundt 20 mennesker og fortelle om overgrep føltes veldig modig og forløsende. Jeg kjenner meg glad i etterkant, at hendelsen ikke lenger har et grep på meg og at psyken min jobber for å «komme på plass». Etter helgen åpner jeg mer for kjærlighet til mennesker rundt meg, og tør å uttrykke det.

Mer om våre Terapi helgekurs

Frykt og uro kom opp når datter begynte på skolen

I tillegg til at jeg vil takke for konstellasjonen jeg fikk i weekenden, vil jeg gjerne dele følgende:
Datteren min begynner på skolen nå. Det vil si hun har begynt på SFO. I den forbindelse kommer følelsene jeg hadde da jeg begynte på skolen opp i meg. Det er mye frykt og uro i meg fra den tiden. En følelse av å være helt alene. I går stod jeg foran speilet og så på speilbilde mitt som en representant for meg selv og anerkjente de følelsene som lå i meg fra den tiden. Med å si : «Jeg var veldig redd da jeg begynte på skolen. Jeg følte meg veldig ensom». Og det hjalp meg! Det går bra med datteren min ser det ut til. Mannen min som har et helt greit forhold til det å begynne på skolen følger henne og jeg henter. På den måten slipper hun å ta med seg min frykt for ensomhet inn på SFO.


Sitat blue icon

På 45 år har ingen terapeut eller lege hjulpet meg så effektivt som Marta Thorsheim.

- Stephen Gyllenhaal, filmregissør Los Angeles -


Kvinne som var redd – ønsket ro

Jeg hadde min første konstellasjon med deg i 2009. Problemet mitt er at jeg er så redd at når jeg er i situasjoner som er ubekvemme eller hvor rollen min ikke er definert så stikker jeg av. Den tydeligste konsekvensen av dette er at jeg aldri har vært i noe forhold fordi om jeg alltid har ønsket meg det.

På vegen hjem etter konstellasjonen følte jeg meg veldig rolig. Jeg tenkte at det bare var for kvelden, men jeg hadde den samme roen da jeg våknet. Ro for meg er når jernkloen rundt solar plexus slipper taket og jeg kan tenke på vanlige koselige eller trivielle ting i steden for å kverne på selvhånende, selvforsterkende tanker. Jeg føler meg frisk. Innimellom har uroen vært tilbake, men jeg mener å merke en endring i min adferd overfor mennesker som i utgangspunktet stresser meg. Konkret at jeg går folk i møte og hilser når jeg ser dem på gata i steden for å snu og gjemme meg. Jeg har også mennesker som jeg føler forakt og irritasjon overfor, og oppfører meg deretter. Også disse følelsene er mildere, og det er deilig, for jeg tror at forakt for andre bunner i selvforakt. Og med bedre følelser inni meg kan jeg være rund og raus og også få andre til å føle seg bra. Uten å anstrenge meg en gang. Og det er et mål.

babybilde sitat img

Sitat icon

Det ga veldig mening da du fortalte i går at vi mentalt henger fast i en alder da traume skjer. Jeg føler stor takknemlighet.

– Deltaker Terapi helgekurs –

Jeg har mye å takke konstellasjoner for

Det er snart tre år siden jeg opplevde konstellasjoner første gang. I tillegg til uvurderlig terapeutisk nytte har konstellasjoner gitt meg ny og dyp innsikt i mellommenneskelige relasjoner og adferd.

Jeg husker fortsatt min første åpne kveld. Jeg hadde lest om konstellasjoner etter anbefaling fra min gestaltterapeut, men ikke skjønt noe særlig. Jeg husker ikke lenger hvorfor jeg gikk, kanskje av nysgjerrighet. Jeg hadde i hvert fall ikke et eget tema eller ønske om å sette opp en egen konstellasjon.

De første konstellasjonene satt jeg kun og observerte og var helt sikker på at alt var avtalt spill. Jeg er generelt ikke skeptisk av natur – heller ganske godtroende, men dette ble for ”far out.” Helt til jeg selv senere på kvelden ble bedt om å stå som representant. Jeg stod som en adoptivmor og kjente frykten for at den biologiske moren skulle ombestemme seg og beholde barnet. Jeg skjønte ikke så mye annet enn at dette var både virkelig og virkningsfullt. Jeg opplevde også at noen tema berørte meg langt mer enn andre. I en konstellasjon var temaet abort, og jeg gråt bøtter og spann. Selvom jeg aldri selv har tatt abort ble jeg gjennom konstellasjoner bevisst på at dette har vært et stort tema i min familie.

Konstellasjoner åpenbarte seg som en kilde til innsikt både om meg selv og mellommenneskelige forhold generelt. Jeg leste flere bøker (takk til Instituttets biblioteksordning) og deltok på åpne kvelder med jevne mellomrom. Det tok allikevel over ett år før jeg tok mot til meg og satte opp en egen konstellasjon. Jeg hadde en sterk følelse av at jeg ville sette opp tre konstellasjoner – jeg visste tema og rekkefølge, men ikke når det var riktig å gjøre det. Hver gang jeg har satt opp en konstellasjon er det som om temaet har ”kommet til overflaten” fra sjelens dyp. Hjertet hamrer, og jeg har et dypt ønske om å jobbe med dette akkurat nå – som om jeg ikke kan vente lenger. Gjennom konstellasjonene har jeg opplevd helt fantastiske resultater. Jeg deler de viktigste her:

1. Et godt forhold til min mor. Begge mine foreldre er døde, og etter mange timer gestaltterapi hadde jeg endelig sluttet fred med min far. Min mor, derimot, var det verre med. Konstellasjonen ga meg et innblikk i hennes skjebne og klarte det samtaleterapien ikke hadde maktet. Jeg minnes nå min mor med respekt og kjærlighet på en måte jeg før antok helt usannsynlig.

2. Klar for et nytt forhold etter kjærlighetssorg. Jeg hadde elsket en mann i flere år etter at han brøt kontakten og rett og slett gitt opp å få ham ut av tankene. Også dette hadde jeg jobbet med i terapi uten at det helt slapp taket. Konstellasjonen gjorde det mulig å legge det bak meg, og jeg er nå sammen med en fantastisk mann.

3. Styrke til å la min sønn ha et forhold til sin far. Konstellasjoner – både egne og andres – har gitt meg dyp respekt for vårt behov for begge foreldrene – uansett. Slik har jeg klart å oppmuntre min sønn i hans ønske om å ha et forhold til sin far. Det kan høres trivielt, men for meg er det et stort skritt som syntes helt utenkelig tidligere.

Jeg har alltid vært ”et søkende menneske”, men det er ikke mye av det jeg har brukt tid og krefter på som jeg anser som universelt riktig for alle mennesker. Konstellasjoner er imidlertid noe jeg oppriktig tror at alle vil kunne ha nytte av – både for egen terapi og for å forstå fundamentale dynamikker i familier, organisasjoner og andre systemer. Det er uten tvil det som i størst grad har bidratt mest til min egen utvikling de siste årene.

Kjære Marta,at det går an!

Endelig skjønner jeg hvorfor jeg alltid har satt meg selv til side for andres behov, og etter prosessen i gruppen hos deg er det klart for meg hvor mye av meg selv jeg har ofret for andre. I dagene etter kurset har jeg langsomt kjent mer og mer hva jeg selv vil, og kunnet handle utifra det. For en lettelse, for meg og også for mine nærmeste. Endelig kan jeg uttrykke hva jeg vil og gå for det. Tusen takk, Marta.I takknemlighet til deg og alle andre som deltok i min prosess, og til Franz Ruppert som har grunnlagt denne geniale terapiformen som du så kjærlighetsfullt praktiserer.Hilsen Ellen.

Velkommen til informasjonskveld med Marta Thorsheim