Tilbakemeldinger fra studenter på videreutdanningen


Her er noen tilbakemeldinger fra studenter på videreutdanningen:

Intensjonene har vært som å google kroppen min hva den egentlig vet.
Gjennom intensjonsmetoden (IoPT) har jeg fått kommet i kontakt med de ubeviste minnene ved å jobbe ut ifra de sunne delene mine. Her kom jeg i hver intensjon i kontakt med traume som lå bak triggerne og overlevelsesmekanismene slik at jeg har kunnet møte og integrere det ubeviste med hele min organisme.

Fra Soile Hämäläinen:
Min første IoPT-workshop ble et tidsskille i mitt liv, som markerer et før og etter. Da var jeg 55 år, og hadde hele mitt voksne liv prøvd å hjelpe meg selv til å komme til meg selv, fordi jeg visste det var noe som var grunnleggende galt, eller noe grunnleggende som var galt. Siden 2009 hadde jeg beskjeftiget meg med dette mer bestemt, fra terapi til terapi og fra metode til metode og fra healer til healer. Jeg ville finne ut hva det var som feilet meg. Min første iopt-workshop i gruppe overbeviste meg om at det var mulig. Takk, Marta.

Det kan være vanskelig å ta innover seg at vi trekker til oss det vi har i oss, og at utfordrende mennesker og situasjoner i livet nå som voksne kan ha sin årsak i vår tid i mors mage. Dette skjer fordi traumene repeterer seg og søker utkomme frem til de er bearbeidet. Jeg forklarer dette noen ganger med dette bilde: Når vi opplever overveldende ting som vi ikke kan håndtere og ta innover oss, sender vi en del av oss avgårde til trygghet. Det er imidlertid slik at vi – alle deler som tilhører oss – ønsker å være “hjemme hos oss selv”. Dermed kommer disse bortviste delene i jevne mellomrom og banker på. De vil hjem. De gjør da alt for å bli sett og tatt inn.

Jeg føler dyp takknemlighet for at vi har et verktøy til å komme til oss selv – til å se disse livredde delene i oss selv og omfavne dem i kjærlighet.

Fra Maria Selivanova:
Først og fremst ønsker jeg å takke Marta Thorsheim som har vært vår lærer gjennom de fleste moduler av IoPT-utdannelsen. For hennes dype kunnskap innenfor IoPT og menneskelig psyke generelt som hun klarer å formidle på en enkel og forståelig måte. For hennes tålmodighet og evnen til å forklare samme ting om og om igjen fra forskjellige innfallsvinkler helt til de synker inn. For hennes brennende entusiasme for IoPT og psykisk helse som smitter over på andre og får en til å revurdere sine verdier.

Allerede i min første prosess forstod jeg at her var det noe mer dyptgående enn i alle andre former for terapi og meldte meg straks på grunnutdannelse og så på videreutdannelse. Så her sitter jeg nå, snart ferdig med min videreutdannelse innen IoPT, veldig spent på hva livet har i vente for meg og veldig glad for at jeg turte å prøve resonansprosessen til tross for den skeptiske ingeniøren i meg.

Og ingeniøren i meg som trenger naturvitenskapelige forklaringer har ikke blitt glemt heller. Det er åpenbart at metoden fungerer, og det er bare magisk at andre personer kan gå i resonans med andres følelser og avdekke det man ubevisst holder skjult for seg selv. Jeg er overbevist at en dag vil vi (altså menneskeheten) finne naturvitenskapelig forklaring på hva er det som gjør at resonansen mellom to personer oppstår.

Jeg ønsker å gjenta meg selv ved å si at jeg er utrolig glad for at jeg har meldt på videreutdannelsen innen IoPT. I mine villeste fantasier kunne jeg ikke se for meg hvilke positive endringer i mitt liv det kunne føre til.

Jeg synes at det bare er helt fantastisk at jeg fikk bearbeidet så mye i meg, truffet så mange hyggelige mennesker og fått så mange nye innsikter.

Les mer om Videreutdanning IoPT traumer og traumebehandling.