Barndomstraumer
Franz Ruppert er dr. psykolog og professor i psykologi på Universitetet for anvendt vitenskap i München. I tillegg har han egen praksis som Psykotraumeterapeut og holder seminarer i mange land i og utenfor Europa. Dette er den fjerde boken hans som er oversatt til norsk.
Hans prosjekt med å utvikle en flergenerasjonell psykotraumatologi startet i 2002, og har resultert i syv bøker på tysk. Hans terapeutiske metode Resonansprosess med intensjonssetning er i dag en selvstendig traumeterapeutisk metode.
I denne boken setter han søkelyset på de tidligste livserfaringene, og på det faktum at når vi fødes, har vi allerede levd omtrent ni måneder. At ufødte er sansende, følende og gjenkjennende vesener, er ikke like allment kjent, ellers ville vi nok forholdt oss annerledes til dette gryende livet.
Det ufødte og små barn opplever, preger dem gjennom hele tilværelsen. Gode og kjærlige erfaringer legger grunnlaget for en stabil personlighet. Men erfaringer som er stressende eller traumatiserende, kan føre til livslang negativ preging.
Rupperts hovedkonsept her er kjærlighetstraumet, som inkluderer den tidlige tiden i livet vårt. Her fremhever han at psykoterapien må omfavne både eget levd liv helt fra unnfangelsen, sammen med de erfaringene våre foreldre og besteforeldre hadde, også da inkludert den tidligste fasen av livet.
Hans medforfattere deler raust av sine egne terapeutiske erfaringer og viser hvordan både implisitte minner fra førspråklig tid og arvede følelser kan komme frem i lyset og integreres gjennom det terapeutiske arbeidet med metoden Resonansprosess med intensjonssetning.
Les utdrag fra kapittel 2: Unnfangelse som utgangspunkt for tidlig traumatisering (pdf)
Medforfattere i denne boken er:
Marta Thorsheim, Dagmar Strauss, Alice Schiltze-Kraft, Cordula Shulte, Annemarie Denk, Petra Lardschneider, Gabriele Hoppe, Christina Freund, Doris Brombach, Andrea Stoffers, Brigit Assel, Vivian Brougthon, Margriet Wentink og Manuela Specht.